För föräldrar och blivande föräldrar

Grattis till din graviditet eller planerade graviditet! Att bli och vara förälder är något av det allra härligaste som händer i livet. Att du som mamma mår bra före, under och efter graviditetstiden, med god hälsa både för dig och barnet, är vår högsta prioritet. 

Vad betyder högt blodsocker egentligen?

För att du lätt ska få svar på funderingar kring graviditeten, råd kring kost, livsstil och eventuell risk för graviditetsdiabetes, har vi skapat denna sajt. Här finns trygghet i form av kloka råd baserade på mångårig erfarenhet från forskare, läkare och barnmorskor. Friska mammor med friska barn är vårt mål!

Inför graviditeten

Om du planerar att bli med barn bör du tänka på din hälsa och livsstil för att underlätta en hälsosam graviditet. För att ge både dig själv och barnet de bästa förutsättningar är det viktigt att du får i dig rätt näring och i rätt doser. Och när du väl blivit gravid är det klokt att anmäla sig till en barnmorskemottagning (som ibland kallas för mödravårdscentral).

Vad är graviditetsdiabetes?

Varje år drabbas upp till 5 000 kvinnor i Sverige av graviditetsdiabetes. Sjukdomen innebär att den blivande mamman har en för hög halt av socker i blodet, vilket ibland kan påverka både mammans och barnets hälsa negativt. Graviditetsdiabetes är en relativt ovanlig sjukdom. Den orsakas av att kroppens insulinproduktion inte alltid räcker till när två personer eller fler ska dela på mammans insulinmängd. Eftersom det finns flera risker med graviditetsdiabetes är det viktigt att snabbt få behandling.

Leva hälsosamt

Det finns tre sätt att behandla graviditetsdiabetes. Du kan förändra din livsstil genom att äta rätt och motionera, så att du får ned din blodsockernivå. Du kan få behandling med läkemedel. Och du kan genom naturlig medicinsk näringsterapi stabilisera blodsockret så att både du och barnet behåller en optimal hälsa. 

Kom igång med Preload® Balance

Här kan du beställa Preload® Balance som bygger på medicinsk näringsterapi.

Om Indevex

Genom mångårig forskning har vi tillsammans med ledande svenska och internationella forskare inom diabetes och endokrinologi lyckats identifiera de näringsämnen som ger rätt signaler till kroppen för att hålla insulin och blodglukosnivåer på rätt nivå. Resultatet är en behandlingsmetod inom medicinsk näringsterapi som på ett enkelt sätt stabiliserar blodsockret.